Frakt och retur

Fraktkostnader

Fraktkostnader tillkommer utöver det pris som visas och varierar beroende på vilken bud-/posttjänst du väljer, leveransland och kvantiteten av/vikten på de beställda varorna.

Du får en bekräftelse på fraktkostnaderna innan beställningen genomförs.

Leveransalternativ

I tabellen anges minimikostnad för frakt till olika länder. Vi skickar över hela världen. Om ditt land likväl saknas i tabellen ber vi dig skicka ett e-postmeddelande till [email protected] och begära uppgifter om kostnader för frakt till ditt land.

 Erbjudanden om fraktfritt

Det kan emellanåt erbjudas fri frakt för beställda varor. Om din beställning är listad som fraktfri debiteras du inte för bud-/posttjänsten som du valt.

Returer och byten

Annullera din onlinebeställning inom ångerperioden

Du har 14 dagar på dig att ändra dig från det datum då du mottog din beställning. Du kan annullera beställningen genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]. I e-postmeddelandet uppger du ditt namn, din adress, detaljer kring beställningen du vill annullera och dina kontaktuppgifter (t.ex. telefonnummer eller e-postadress).  Returvarorna ska skickas till vårt lager på adressen som anges i e-postmeddelandet som bekräftar annulleringen. Du får full återbetalning för de returnerade varorna (du står för fraktkostnaderna). Returvarorna måste vara oanvända utan några defekter. Artiklarna behöver inte ligga i originalförpackningen. Emellertid måste de vara i säljbart skick.

Retur av artiklar som är felaktiga eller ska bytas

I ditt e-postmeddelande till [email protected] anger du skälet för retur samt om du önskar återbetalning eller utbyte. Filters4Eu kan bara byta ut en artikel mot samma produkt.  Returvarorna ska skickas till vårt lager på adressen som anges i e-postmeddelandet som bekräftar annulleringen. Returvarorna måste vara oanvända utan några defekter. Artiklarna behöver inte ligga i originalförpackningen. Emellertid måste de vara i säljbart skick. Du får full återbetalning för de returnerade varorna. Om det rör sig om fel i leveransen på grund av vår försumlighet står vi även för fraktkostnaderna.

Defekta artiklar

I det osannolika fall att du fått en defekt produkt

har du rätt till någon av följande gottgörelser:

 1. Nivå 1: Inom 30 dagar efter mottagandet av den defekta artikeln kan du välja att få något av följande:
 • en utbytesvara
 • full återbetalning
 1. Nivå 2: Om mer än 30 dagar har gått efter att du tagit emot varan kan du begära att få den defekta artikeln utbytt. Dock kan du inte få någon återbetalning.
 2. Nivå 3: Om det inte är möjligt att byta ut artikeln, om utbytet misslyckas av någon anledning eller om artikeln inte kan levereras till dig inom rimlig tid kan du välja mellan något av följande alternativ:
 • Behålla den defekta artikeln och begära en prisnedsättning (storleken av prisnedsättningen bestäms av Filters4Eu beroende på vad som är rimligt under omständigheterna).
 • Returnera den defekta artikeln och begära återbetalning (men observera att om du har haft varan i mer än 6 månader kan denna återbetalning reduceras).

Om du anser att du fått en defekt artikel ber vi dig skicka tillbaka den till Filters4Eu och om möjligt uppge följande:

 • Ditt beställningsnummer
 • Produktkod/produktnamn
 • Detaljer om felet
 • Huruvida du föredrar återbetalning eller att få den defekta artikeln utbytt. Du får ett e-postmeddelande med returadress senare.
 • Filters4Eu kommer att undersöka den returnerade artikeln och meddela dig via e-post om eventuell återbetalning eller utbyte inom en rimlig tidsperiod.

Om artikeln enligt vår bedömning är defekt ersätts du fullt ut, inklusive för rimliga fraktkostnader.

Återbetalning

Återbetalningen sker inom fjorton (14) dagar efter det datum då Filters4Eu via e-post bekräftat att du har rätt till återbetalning. Återbetalningen görs med samma betalningsmetod som användes när du gjorde din beställning såvida inte vi uttryckligen kommit överens om något annat.